Als bestuur hebben wij besloten dat de winnaars van de vluchten zelf een stuk mogen insturen om op de site te publiceren. Zo heeft ook de winnaar van Troyes dit gedaan, Gerard van harte namens het bestuur.

De afgelopen weken had ik al gezien dat de duiven bij Gerard goed in conditie waren en afgelopen maandag lieten ze dit ook op de uitslag zien vanaf Troyes,
7 van zijn 38 gezette duiven vlogen zich bij de 1e 100 tegen 7870 duiven.
In de afdeling vlogen verder 26 van de 38 duiven zich in de prijzen en dat is een geweldig resultaat.

Gerard is het seizoen net zo begonnen als andere jaren, maar omdat de vluchten later begonnen heeft hij de doffers wel wat in de schemering gezet om ze rustig te houden, de duivinnen niet.
De voorbereiding voor de fond vluchten is niet echt anders dan de andere vluchten. Wel zijn ze begonnen de doffers 2 keer op een dag los te laten. Van half 6 tot half 7 de duivinnen, en van half 7 tot half 8 de doffers en die haalt Linda dan weer naar binnen.

Het is soms wel eens leuk een vraag te stellen of een liefhebber verwachtingen had van de vlucht en Gerard had hier een mooi antwoord op. ‘Verwachting? Moet je altijd hebben lijkt mij op zulke vluchten, dus ja die waren er zeker.’ Hieruit blijkt maar weer dat je met een fanatieke melker te maken hebt die er alles aan doet om de duiven goed naar een dagfondvlucht toe te brengen. Helaas hadden de duiven van de 4 nachten mand en het toch nog wel redelijk pittig verloop van de vlucht volgens Gerard wel een klein jasje uitgedaan. Voor a.s. donderdag wanneer er weer gekorft moet worden krijgen dan ook enige duiven wel de rust. Daags na de vlucht had Gerard inmiddels 36 van de 38 vliegduiven thuis.
De winnende doffer is een jaarling en zoon van de Bourgeswinnaar in 2018 die onder enorm zware omstandigheden werd vervlogen. Vorig jaar als jong speelde deze doffer op Rethel 11 minuten los in het rayon, dus hij heeft het al laten zien dat hij het kan.

De medische begeleiding in Steenwijk is net als andere weken op zondag en maandag krijgen ze B.S in het water voor de rest geeft hij ze zo weinig mogelijk.
Gerard en Linda geniet samen van jullie mooie overwinning en op naar een goed seizoen verder!

 

Uitslag bekijken