Ingezonden stuk, winnaars Sens.

Winnaar op Sens Tj. & J. Elzinga uit Harkema.

Afgelopen zaterdag moest ik 2 keer kijken naar de ongelofelijke tijd van de eerste duif van de familie Elzinga, hoe is het mogelijk dacht ik wéér een topduif bij dit hok wat al jaren op de dagfond weet te pieken met een uitzonderlijke kwaliteit van duiven. En ja, dat was afgelopen zaterdag niets anders! Dit jaar zijn ze voor het eerst gestart op de nieuwe hokken, vorig jaar hebben ze enkel met de jonge duiven gespeeld. Het jaar ervoor was namelijk de vliegploeg verkocht op PiPa. Het oude jonge duivenhok hebben ze meegenomen naar Jouke zijn huis, dit hokje was natuurlijk al prima.
Ze hebben bij Jouke vorig jaar een hele nieuwe garage gebouwd en de oude duiven hokken er weer bovenop gemaakt, precies hetzelfde hok als op het oude adres.
Zij hebben de oude duiven dit jaar door de coronaperikelen verduisterd tot een week voor de 1e wedvlucht en toen er besloten werd dat er weer gespeeld kon worden zijn ze gestopt. De duiven zijn gewoon 1e week Januari gekoppeld en hebben een ronde jongen groot gebracht en zijn daarna gelijk op weduwschap gegaan.
Medisch wordt er enkel ingegrepen als de dierenarts iets heeft gevonden. Voer wat ze gebruiken is enkel van Vanrobaeys soorten Lady-Mix,Dynamiek, Clicque golden racing. De bijproducten komen ook van Vanrobeays. De duiven trainen gewoon 1 keer per dag doffers vanaf 16 uur in de middag en duivinnen vanaf 18 uur.
De voorbereiding was niets anders dan voorgaande weken, ze hebben de duiven doorgespeeld, ook toen we de eerste dagfondvlucht op maandag kregen hebben ze de meesten gewoon weer ingemand op  de donderdag weer. Deze kwamen vorige week gelijk weer prima en met zo’n 8 duiven bij de eerste 40 in samenspel ging dat ook goed! De winnaar is een prachtig blauw compact doffertje als jonge speelde hij al 2 keer 1:100 en de laatste weken liet hij zich steeds al van voren zien.
Moe was hij afgelopen zaterdag nog niet want hij heeft in Harkema nog wel 2 minuten omgeklapt. De winnende doffer komt uit een samenkweek met Richard en Dylan Hilbrands uit hun 1e Nat. Asduif Eendaagse Fondspiegel dus voor hun ook prachtig mooi natuurlijk geeft Jouke aan. De 2e en de 7e npo waren ook weer een volle broer van Prince Esmee die 2 jaar geleden 2 maal de 1e npo won, zo kun je zien dat kwaliteit in bepaalde lijnen veel voorkomt! Heren proficiat!

Tekst Jurgen Menkhorst.

Uitslag bekijken