Onderstaand weer een ingezonden stuk van de winnaar van  Fay Aux Loges. Gerard dank voor het toesturen en van harte namens het bestuur met de overwinning.

Winnaar Fay aux Loges, Gerard Heinhuis, Steenwijk.

Een ongekend sterk seizoen heeft Gerard Heinhuis ook in 2020 weer met een supervliegploeg aan duiven. De winnende duivin in de afdeling is van 2018-006. Ze vliegt al 2 jaar goed op de dag fond geeft Gerard aan. Vorig jaar speelde ze ook al een 10e op teletekst op Chateaudun.

Haar vader is een kleinzoon van zijn bekende superkoppel en speelde zelf ook al een 1e tegen 7800 duiven, ook haar moeder speelde goed op de fond zij speelde op de zware Bourges in 2018 een 8e op teletekst en dit laat zien dat zowel vader als moeder van deze topduivin ook prestatieduiven ten top zijn. De duiven worden op totaal weduwschap gespeeld, op de dag van inkorven mogen ze een uur tot anderhalf uur bij elkaar blijven en worden ze dus vrij lang getoond. De voorbereiding voor de dagfond is het zelfde als op alle andere vluchten, alleen krijgen ze nu wat meer vetvoer, ze moeten goed eten en goed vliegen, vliegen doen ze hier 2 keer per dag en Gerard hecht veel waarde aan het trainen van de duiven. Verwachtingen had Gerard ook op deze vlucht en dat geeft vertrouwen. Als Gerard geen verwachting zou hebben zou hij de duiven niet korven geeft hij aan. De wind was afgelopen zaterdag volgens Gerard gunstig en hierdoor werden de verwachtingen nog meer aangewakkerd. De medische begeleiding is simpel maar goed, hij gaat om de 4 weken naar Nanne Wolff en als hij zegt dat er niks aan markeert krijgen ze ook geen medicatie en zo lang als het goed gaat krijgen ze ook niks. Dat houdt in dat de duiven dit seizoen nog weinig hebben gehad aangezien ze in geweldige forme zijn de afgelopen weken. De duiven van Gerard zijn al een aantal weken echt goed in forme en willen hierdoor volgens hem ook extreem graag naar huis. Ze zijn gemotiveerd op de partner van elkaar en dit kan zomaar eens de succesfactor zijn in het seizoen wat inmiddels al extreem goed genoemd mag worden in Steenwijk. Gerard geniet van je mooie overwinning en veel succes de aankomende vluchten! Tevens werd er met de jonge duiven vanaf Venlo nog een 2e prijs gewonnen tegen 17871 duiven! Proficiat!

Uitslag bekijken