Onderstaand het ingezonden stuk van de grote winnaar van Sourdun van de Friese fondclub.

Winnaar op Sourdun, Gerard Heinhuis uit Steenwijk

Wie houdt het voor mogelijk dat wanneer je in 2020 2 x een 1e NPO wint je op de 1e dagfondvlucht van 2021 gewoon doorgaat waar je mee gestopt bent. Teletekst pakken, winnen en ook nog eens een 3e NPO erbij. Gerard heeft een goed stel duiven zitten waar hij de laatste jaren op kan vertrouwen. Weinigen zo niet één deed het na wat hij presteerde in 2020 door 2x een 1e NPO te winnen. Afgelopen weekend won een prachtige roodkras duivin de vlucht van Sourdun tegen 6700 andere medeconcurrenten.

De eerste duif 20-819 op de eerste fond vlucht is een jaarling duivin, het is een super fijne duif in de hand en als jonge duif liet ze zich al een paar keer goed zien geeft Gerard aan. Ze is van vaders kan ze uit het soort van Stefaan Lambrechts, lijnen de Rosse, Kratos via H. & E. Eijerkamp.
Moeders kant is een dochter uit zijn superkoppel. Gerard zijn 2e duif is de 20-787, hij is een mooie blauwe doffer en vloog als jonge duif ook al een eerste in het rayon en is een halfbroer van zijn 18-010, die vloog zelf ook al 2 x op txt op de dagfond, en is tevens een halfzus van de 16-685 ook zij spelde 2 x txt op de dagfond, van vaders kant komt hij uit 2 duiven van R. van Gastel, lijn Evita en van moederskant uit een duivin van Henri Diks, uit de lijn Avantgarde 109. De voorbereiding op de fond vluchten is het zelfde als andere jaren, vanaf de eerste midfond vluchten gaan ze hier 2 x op een dag los, duivinnen van 5:30 tot 6:30 en de doffers van 6:30 tot 7:30 de doffers laat Linda weer binnen. Het voer wat Gerard geeft is VL Champions plus lC sport, dit krijgen ze 2 x op een dag. Voor de fond voert Gerard veel snoepzaad en VL Energy plus vetrijk en Hennepzaad.
In het water krijgen de duiven zo’n 2 à 3 keer per week DHP Cultura Bronchovital, en om de week op zondag tot maandagavond B.S in het water. Gerard het was leuk je gesproken te hebben en ik wens je veel succes de aankomende dagfondvluchten. Winnen op het spel wat je passie is maakt het extra mooi, succes!

 

Uitslag bekijken