Beste Leden,

Als eerst wil ik u via deze weg al het mooie voor het nieuwe duivenseizoen toewensen. Het jaar 2022 was een jaar waarin de duiven het niet gemakkelijk kregen. Vluchten werden afgelast vanwege het weer (hitteprotocol) en liefhebbers die gedupeerd werden door de vogelgriep. Al met al factoren waar wij als organisatie niks aan kunnen veranderen, maar we hopen dat de afdeling en NPO hier in de toekomst meer duidelijkheid over kunnen geven. Maar zij zijn ook afhankelijk met de regelgeving die de overheid ons oplegt. Alle dagfond vluchten zijn op de zaterdag doorgegaan, alleen jammer dat er geen duidelijke beslissing is genomen over de laatste landelijke vlucht en dat deze versnipperd is gespeeld. Op zaterdag, een deel met in onze ogen, een te late lossing zodat de prijzen er niet uit waren op de lossingsdag. Daarom hebben we de Afdeling gevraagd met ons hierover in overleg te willen gaan. Ook willen wij de trainingsvluchten evalueren met de Afdeling. Wij hopen dan ook dat we snel uitgenodigd worden voor overleg. De jaarvergadering staat op het programma en daarin hopen wij naar de leden de antwoorden over te brengen. Maar eerst hebben we nog onze prijsuitreiking. Let op: altijd de derde zaterdag van januari! Daarom nodig ik en alle bestuursleden u van harte uit op de prijsuitreiking.

Datum: zaterdag 21 Januari 2023

Adres:

Party- Zalencentrum ’t Haske Joure

Vegelinsweg 20

8501 BA Joure

De zaal is open vanaf 16:00 uur tot en met 20:30

Rond 19:00 is het wel bekende stamppotbuffet er weer en tussendoor worden de vluchtwinnaars en kampioen gehuldigd.

Op alle disciplines (zowel Oost/West) op dagfond en jongen duiven hebben we per toer 5 kampioen on- en aangewezen en per discipline 1 duifkampioen te huldigen.

Dit doen we ook op de Meerdaagse en Ochtendlossingen en ook hier zijn 5 kampioen On- en Aangewezen en 1 duifkampioen.

Ook worden de gratis prijzen uitgereikt en de gewonnen vleesprijzen.(Deze moeten persoonlijk opgehaald worden of geef het aan ons door via mail wie ze meeneemt) bercado@outlook.com

Kampioenschappen 2022
Friese Fondclub vleesprijzen en geld prijzen 2022

Wij hopen jullie te zien in Joure!

Coen Brugman
Voorzitter Friese Fondclub

Uitslag bekijken