Zaterdag 22 juli was het eindelijk zover de nationale dagfond vlucht vanuit issoudun werd gevlogen er verschenen 1316 duiven aan de start van 106 verschillende deelnemers de duiven werden gelost om 07:15 uur met een zuidwesten wind

Het was de jaarling duivin 22-544 die de familie Marsman het goud bezorgd op de enige nationale dagfond vlucht van het jaar in de stamboom van deze duivin zien we hoe kan het ook anders de super kweekduivin Mis Zwartsluis als grootmoeder deze duivin met gouden eieren heeft Henk Marsman wereldwijd op de kaart gezet ze is onder andere moeder van Suarez en vele andere NPO winnaars aan moederskant van de winnaar zien we een kruising van Comb Mantel X Edwin van der Linde

De 23 vliegkoppels werden dit jaar voor het eerst wat later gekoppeld zodat er de eerste paar weken op het nest werd gespeeld daarna is het totaal weduwschap begonnen en mochten de duivinnen alle wedstrijden afwerken terwijl de doffers na de eerste dagfond vlucht om de 14 dagen gespeeld werden

Als extra motivatie werd er op de dag van inkorven voor de nationale vlucht de duiven een paar uur bij elkaar gelaten met wat stro en nestschotel misschien is daar de drang om naar huis te komen uit voort gekomen

Nogmaals van harte gefeliciteerd

Uitslag bekijken