Vrijdag 21 juli werden de 523 duiven om 13:00 uur in Bordeaux gelost met een west zuid westen wind er waren 59 leden van de friese fondclub die aan deze wedstrijd deelnamen

Zaterdag 22 juli 2023, een dag om nooit meer te vergeten. In alle vroegte werd een ongekende overwinning behaald. Na 16 uur non stop gevlogen te hebben viel de NL20-1110462 om 04:56 op de klep. Frank werd uit bed gebeld door een clubgenoot maar nam gezien het tijdstip niet direct op. Toen hij op zijn telefoon keek kon hij zijn ogen niet geloven. Een melding op de Benzing Live app. Frank snelde naar beneden en constateerde dat het de ‘’RED SUPER LADY’’ was. Uiteindelijk bleek zij niet alleen winnaar te zijn van de afdeling en Sector 4. Ook bleek de Red Superlady nog eens eerste te zijn van de totale lossing. Ruim 4258 andere duiven was zij te snel af met maar liefst een snelheid van 1816,4 m/min.

Red Superlady heeft het niet van een vreemde. Zij stamt af uit de allerbeste lijnen van Jan Grootoonk x Wim Weerink.

De vader van Red Superlady is ‘’RED MAX’’. Een volle broer van onder andere 1e Nationaal Bergerac 2019, 1e NPO Cahors 2019, 1e NPO Bergerac, 3e NPO Cahors, 15e NPO Périgueux en 17e NPO Limoges. Zoon van de ‘’NYGEL’’ stamduif bij Jan Grootoonk. Nygel is vader en grootvader van ontelbaar veel topduiven.

De moeder ‘’SUPER LADY’’ is gekweekt door Wim Weerink. Zij komt uit Night Rider x Diane. Deze ouders vliegen onder andere: 1e NPO Limoges, 32e NAT Barcelona, 9e NPO Perigueux, 12e NPO Bergerac, 19e NPO Limoges, 25e NPO Dax, 30e NPO Bergerac, 76e NPO Cahors en 91e NPO Perigueux.

Kortom een weekend om nooit meer te vergeten.

Nogmaals van harte gefeliciteerd

Uitslag bekijken